zondag 20 maart 2016

The Ewok Adventure - Het Grote Ewok Avontuur - Nasynchronisatie: Penelope Di Lella e.v.a. - 1984

The Ewok Adventure (Nederlandse titel: Het Grote Ewok Avontuur) is een Amerikaanse televisiefilm uit 1984, gebaseerd op het Star Warsfranchise. De film werd buiten Amerika ook uitgebracht als Caravan of Courage: An Ewok Adventure.


De film speelt zich af ergens tussen de vijfde en zesde Star Warsfilm. De film werd geregisseerd door John Korty.


Het ruimteschip van de Towani-familie stort neer op de bosmaan Endor. De familie, bestaande uit Catarine, Jeremitt en hun kinderen Mace en Cindel, komt vast te zitten op de planeet. Wanneer Catarine en Jeremitt spoorloos verdwijnen, worden de kinderen gevonden door de Ewoks, die hen meenemen naar hun kamp. Daar wordt Cindell al snel vrienden met een Ewok genaamd Wickett.

De Ewoks ontdekken al snel dat de ouders van Mace en Cindell zijn meegenomen door de monsterlijke Gorax, die zich ophoudt in een verlaten gebied. Een caravaan van Ewoks wordt samengesteld om de kinderen en hun ouders te herenigen. Ze ontmoetten een wistie genaamd Izrina en een Ewok van een andere stam genaamd Chukha. Uiteindelijk bereiken ze de schuilplaats van de Gorax. Ze slagen erin de Gorax te verslaan Jeremitt en Catarine te bevrijden,maar Chukha sneuvelt in het gevecht. Uiteindelijk is het Mace die de Gorax de genadeslag geeft.

De weer herenigde familie besluit bij de Ewoks te blijven tot ze hun schip hebben gerepareerd.


Nasynchronisatie:

Het Grote Ewok Avontuur draaide nagesynchroniseerd in de Nederlandse bioscopen. In de Nederlandstalige versie zijn Henny Huisman, Viola Holt, Coen Flink, Penelope di Lella, Dirk Zeelenberg en Arnold Gelderman te horen.


Meer info via WikiPedia.

Extra info!Visuals:

Caravan of Courage An Ewok Adventure
The Ewok Adventure - trailer
Geen opmerkingen:

Een reactie posten